A védikus asztrológiáról

A védikus asztrológia a védánga – vagyis a védákat kiegészítő hat tudomány – része. Úgy tartják, hogy ezek ismerete nélkül érthetetlen a védák tanítása. A védák ún. karma-kánda fejezetei a világban való törvény (dharma) szerinti boldogulás szabályait írják le: hogyan éljen az ember erényes, emberhez méltó életet, amely része a kozmikus rendnek.

Védikus aszrológia - bolygók

Helyünk a világban

A védikus asztrológia a világban való eligazodást és érvényesülést segíti. Választ kaphatunk arra, hogy

 • miben vagyunk tehetségesek
 • sikeresek
 • mely területeken kevesebb a képességünk, hol találhatóak nehézségek, gondok

Mikor egy védikus horoszkóp elkészül, megtudjuk, körülbelül mire számíthatunk az életünkben, mi az a keret, amelyben mozgunk. Kicsit úgy kell felfogni ezt, mintha alaposan megismernénk az országot, amelyben élünk.

Minél többet tudunk az életről, a világot mozgató kozmikus szabályokról, annál könnyebben felismerjük a lehetőségeinket, tisztába jövünk a nehézségeinkkel és ennek megfelelően tudunk cselekedni. Döntéseink a harmonikus, termékeny életet fogják elősegíteni.

Mindenki akkor születik meg, mikor a bolygóállások éppen azt az életet tükrözik, amelyet a karmája (egyszerűen fogalmazva a sorsa) szerint élnie kell. A nyugati asztrológiával szemben a védikus asztrológia lehetőséget ad a negatív hatások kiküszöbölésére is. A horoszkóp ismerete nem teljes determináció.

Például, ha ismerjük a testalkatunkat, a temperamentumunkat egy igazán jó öltözködési tanácsadó a legjobb öltözéket fogja ránk adni és máris másképpen érezzük magunkat, a legelőnyösebb tulajdonságaink tűnnek fel, míg a kevésbé kedvezőek – pl. a rövid lábunk vagy a gömbölyű pocakunk – egyáltalán nem vagy alig érvényesülnek. Ehhez hasonlóan a horoszkópunkban megmutatkozó negatív hatások is enyhíthetőek, ha a pozitívokat erősítjük. Ehhez azonban ismernünk kell mindkettőt.

A nyugati asztrológiaban a Nap kap hangsúlyos szerepet, míg a védikus asztrológia inkább a Hold pozíciójából von le következtetéseket. A Hold helyzete az aszcendenst határozza meg, amely alapvetően a testhez kötődik.

 • Hold – az anya, a test, a psziché, a gondolkodás
 • Nap – az apa, a lélek, a spritualitás

„A legtöbb emberen lehet javítani, mint a gyenge diákon”

Személyes konzultáció

Az alábbi szempontokhoz hasonló kérdésekre kaphat választ az érdeklődő Gyimesi László, védikus asztrológustól:

-párkapcsolati elemzés

-milyen betegségre van hajlama az egyénnek

-karrier lehetőségek

-családi kapcsolatok milyensége

-gyerekvállalás esélyei

-gazdagság és szegénység kilátások…stb

Jelentkezés:

Napkelet Jógaház
7621 Pécs,
Perczel M. u. 26. I/5.
Telefon: +36 72 222 499
e-mail: infopecs@napkeletjogahaz.hu

 

2 hozzászólás

Rovat: Védikus asztrológia

Hozzászólások

 1. Azt hiszem, azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a jóga, az ájurvéda és a dzsjótis (a védikus asztrológia) olyan világi tudományok, amelyek a világi életünk kibontakozását szolgálják. A legmagasabb szintet képviselik ezen a területen és meggyőződésem, ha ennek a három területnek a életvezetési tanácsait megfogadjuk, a legmagasabb szintű emberi életet valósíthatjuk meg.
  Természetesen akadnak olyanok is, akik nem elégednek meg ennyivel. Aki azonban a lelki tudományokról szeretne többet megtudni, annak még tovább kell keresnie…

  „Ebben az anyagi régióban millió és millió univerzum van, mindegyikben millió és millió bolygó és nap, csillag és hold, az anyagi teremtés mégis csupán töredéke a teljes teremtésnek. A teremtés nagy részét a lelki ég alkotja.” (Szvámí Bhativédánta)

 2. Zsolt

  Ez fankó! Honnan származik?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.