Évfordító tűzáldozat

Lassan véget ér 2017, „Az emelkedés éve”. Visszatekintve az elmúlt időszakra vajon már tudjuk, mit jelent számunkra az „emelkedés”? Talán sokan érezzük úgy, hogy 2017 inkább a tisztulást hozta magával: feltárta azt, ami eddig rejtve volt, feltörte a lezárt pecséteket lehetetlenné téve a további halogatást. Érezni, mozdulni, dönteni kellett.

Foglald el helyed közöttünk az élet körében!

 

Helyszín és időpont

2017. december 17. vasárnap 10:00

Helvécia, Köncsög-puszta 170.
Ludastó Nap tanya (Ész 46°47.696′ Kh 19°34.114′)

Tavaly decemberben az idei évtől a megújulást vártuk. Valóban, egy nagy életfejezet zárul le sokunk számára. Nem tehetünk mást, mint alázatos szívvel fejet hajtunk a változás elsöprő, tisztító ereje előtt és őszinte hálát adunk az elmúlt év megpróbáltatásaiért.

Az év második felének dermesztő megtorpanása után úgy tűnik, a 2018-as évvel egy az aktív időszaka köszönt ránk. A december 17-i tűzáldozat rítusa egyszerre kínálja a fizikai és a spirituális lezárás és a mély hála kifejezésének lehetőségét mindenki számára.

Részesülj Te is az áldásból!

• ha személyes gyógyulásra van szükséged, vagy ha másnak küldenél gyógyító energiát,
• ha szeretnél útmutatást kapni, hogyan is folytasd tovább az életed
• ha erőt szeretnél a következő évre
• ha van valamilyen nehezítő gondolatod, szokásod, tisztázatlan kapcsolatod, terhelt viszonyod, amit szeretnél elégetni vagy nemessé edzeni a tűz hevében,
• ha szeretnéd lezárni magadban egy időszakot és belekezdeni valami újba,
ha van valamilyen fogadalmad, felajánlásod, amit szeretnétek megerősíteni, jó szokás, amit kibontakoztatnál magadban, írd fel egy papírra és az áldozat során a tűzbe dobhatod személyes felajánlásként. Mivel áldozatunka ezúttal a hála kifejezésének (is) szenteljük a papírra ráírhatod mindazt, amiért ebben az évben hálás vagy, felsorolhatod azokat a tényezőket, amelyet szeretnél elengedni, hogy könnyebb szívvel léphess az új évbe.

Oltalomvétel a fénynél

Ha szeretnél személyes meditációt kezdeni, saját útkeresésed és lelki gyakorlataid erősítése érdekében, s egy olyan szellemi kör erősítése végett, amelynek célja a tudatunk megtisztítása és felemelése, szívesen látunk, s kérésre csatlakozhatsz ehhez a körhöz.

Az oltalomvétel a lelki erősödést, a tudat megvilágosodását és a szívnek az isteni jelenlétre való megnyílását szolgálja. Az oltalom körének gyakorlói egy szent mantrát zengenek, hogy tisztább összhangba kerüljenek önmagukkal, a mindenséggel és a Mindenhatóval. Ahogyan a kelő nap megvilágítja a látóhatárt, úgy ragyogják be a lelki világosság is tudatunk horizontját.

A ceremónia után vegetárius ebéddel várjuk a résztvevőket. A tűzáldozat mindenki számára nyitott, a részvétel ingyenes. A jó szívvel felajánlott, nemes adományokat a Ludastói kolostor örömmel fogadja.

Ludastói helyi termékek vására

A tavalyihoz hasonlóan a tűzáldozatot követően kézműves termékeket vásárolhatnak a résztvevők. A teljesség igénye nélkül: házi készítésű birsalma sajt, fűszerek, gyümölcskompót, lekvárok, befőttek és savanyúságok különböző ízekben, teljes kiőrlésű búza- és rozsliszt, füstölők, illóolajok, édességek.

Most Te is támogathatod Ludastót!

Ha van valamilyen kézműves terméked, amelyet szívesen felajánlanál, kérünk, hozd magaddal, így az eladásából származó bevétellel Ludastó fennmaradását és fejlődését támogatod. Előzetes egyeztetés szükséges.

Kenderesi Ilona • +36 70 432 03 96 • ilona.kenderesi@gmail.com •

Jelentkezés és utazásszervezés Pécsről

Az eseményre való eljutást megkönnyítendő, közös utazást szervezünk Pécsről autóval vagy busszal. A jelentkezésben kérem, tüntessétek fel, aki autóval tudna jönni és van még szabad férőhelye.
Kérnék mindenkit, segítse munkánkat abban, hogy részvételi szándékát

december 12., kedd éjfélig

jelezze az alábbi elérhetőségek egyikén!

• Péceli Gyöngyvér • +36 30 61 66 034 • peceligyongyver@gmail.com • 

Az áldozat célja

Az óind tradíció alapvető lelki gyakorlata az áldozat, a jagja: “Áldozat nélkül az ember nem lehet boldog sem ebben, sem a következő életben” – olvashatjuk a Bhagavad-gítában.

Az áldozat célja szerint sokféle lehet: míg a hétköznapi áldozatosság embertársaink örömét és jólétét szolgálja, a szent áldozat Isten imádata, az engesztelés, a hála kifejezése.

Az áldozat lezáró rítusa az adományozás a szent ügy szolgálatában. Résztvevő jelenlétünkkel, odaszentelődésünkkel a spirituális síkon adományozunk. Az élet teljességét figyelembe véve azonban nem feledkezhetünk meg az anyagi energiáról sem. Hagyományosan a szertartás vezető papok felé mutatott tisztelet jelképeként szimbolikus pénzadományt gyűjtünk a tűzoltár mellett. Így emlékezünk meg arról, hogy egész éves munkánk, életünk a szent áldozati kör része, amit kaptunk, abból jó szívvel ajánlunk vissza a Jóistennek.

A Ludastón bemutatott tűzáldozat különlegessége, hogy szépen illeszkedik a magyar hagyományok ünnepkörébe. A napforduló időpontjaiban szerte az országban tüzeket gyújtanak, hogy így kapcsolódjanak be az élet természetes körforgásába. A szertartás őrzi az indiai tradíciót, de a helyhez és az időhöz alkalmazkodva a szanszkrt mantrák mellett, magyar nyelvű fohászok is elhangzanak.

 

Olvasnivalók a védikus tűzáldozatról

A Kagylókürt folyóirat cikke a szent tűzáldozatról
A Slókamálá blog cikkei: az áldozat jelentősége az óind tradícióban
Élménybeszámoló egy tavaszi tűzáldozatról.

 

Szólj hozzá!

Rovat: Programok

Itt sajnos nem lehet hozzászólni.