Őszi tűzáldozat és oltalomvétel

A csillagászati ősz beköszöntét szeptember 22-től, a napéjegyenlőségtől számítjuk. Ettől kezdve a Nap a Baktérítő felé távolodik az Egyenlítőtől, sugarai egyre laposabb szöget zárnak be a földtengellyel. Ezért az északi féltekén rövidülnek és hűlnek a nappalok, közelít a tél, az elmúlás. A számvetés jegyében ismét az ősi védai tradíció szellemiségét követő Tűzádozatra kerül sor Ludastón.

Az áldozat célja

Az óind tradíció alapvető lelki gyakorlata az áldozat, a jagja: “Áldozat nélkül az ember nem lehet boldog sem ebben, sem a következő életben” – olvashatjuk a Bhagavad Gítában.

Az áldozat célja szerint sokféle lehet:
míg a hétköznapi áldozatosság embertársaink örömét és jólétét szolgálja, a szent áldozat Isten imádata, az engesztelés, a hála kifejezése.

A Ludastón bemutatott tűzáldozat különlegessége, hogy szépen illeszkedik a magyar hagyományok ünnepkörébe. A napforduló időpontjaiban szerte az országban tüzeket gyújtanak, hogy így kapcsolódjanak be az élet természetes körforgásába. A szertartás őrzi az indiai tradíciót, de a helyhez és az időhöz alkalmazkodva a szanszkrt mantrák mellett, magyar nyelvű fohászok is elhangzanak.

Tarts velünk a Jagjára,

• ha szeretnél útmutatást kapni, hogyan is folytasd tovább az életed
• ha személyes gyógyulásra van szükséged, vagy ha másnak küldenél gyógyító energiát,
• ha van valamilyen nehezítő gondolatod, szokásod, tisztázatlan kapcsolatod, terhelt viszonyod, amit szeretnél elégetni vagy nemessé edzeni a tűz hevében, vagy
•ha van valamilyen fogadalmad, felajánlásod, amit szeretnél megerősíteni, jó szokás, amit kibontakoztatnál magadban, írd fel egy papírra és az áldozat során a tűzbe dobhatod személyes felajánlásként.

paper

 Részesülj Te is oltalomban!

Ha szeretnél személyes meditációt kezdeni saját útkeresésed és lelki gyakorlataid erősítése érdekében, s egy olyan szellemi kör erősítése végett, amelynek célja a tudatunk megtisztítása és felemelése, szívesen látunk, s kérésre csatlakozhatsz ehhez a körhöz.

Az oltalomvétel a lelki erősödést, a tudat megvilágosodását és a szívnek az isteni jelenlétre való megnyílását szolgálja. Az oltalom körének gyakorlói egy szent mantrát zengenek, hogy tisztább összhangba kerüljenek önmagukkal, a mindenséggel és a Mindenhatóval.

„Mint mikor a köd oszlik el, az inspiráció is eloszlatja a bizonytalanságot, s a bizonyosság napvilágát hozza a helyébe.”

A nap eseményei:

10:00  Jagja  (Tűzáldozat)

12:00  Oltalomvétel
Ismerkedés Ludastóval,  helyi adottságaival és lehetőségeivel

13:00  Praszád megtisztelése
(Felajánlott ételek elfogyasztása)

15:00  Közös programok vége, egyéni szabadidőtöltés

16:00  Pécsi szervezésű busz indulása

Lud_montazs3

Helyszín és időpont:

2017. szeptember 24. vasárnap 10:00

Helvécia, Köncsög-puszta 170.
Ludastó, Nap tanya (Ész 46°47.696′ Kh 19°34.114′)

Utazás:

Az eseményre való eljutást megkönnyítendő, buszbérlést és közös utazást szervezünk Pécsről. Az  oda-vissza út ára függ a jelentkezők létszámától, ez közelítőleg 3600 Ft
Ha szeretnél velünk tartani, jelentkezz Péceli Gyöngyvérnél: peceligyongyver@gmail.com

Itt olvashatsz a védai tűzáldozatról:

Adományok 

A jó szívvel felajánlott, nemes adományokat a Ludastói kolostor örömmel fogadja. Az adomány lehet
• pénzbeni
• házi készítésű tojásmentes édes vagy sós sütemény
• bármilyen alapanyag, amelyet a kolostor konyhájában a szerzetesek felhasználhatnak (elsősorban tartós élelmiszerek, mert hűtőszekrényük nincsen), befőttek
• gyümölcs
• virág vagy bármely más eszköz, amelyet a templomi szolgálatban hasznos (füstölő, tisztított vaj, mécses, gyertya).

Szeretettel várunk!

ghee lamp

 

Szólj hozzá!

Rovat: Programok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.