Kundalini jóga

„A kundalini jógában a legfontosabb dolog a tapasztalás.
Közvetlenül a szívhez szól.
Nincs szó, ami helyettesíthetné a tapasztalást.” 
(Yogi Bhajan)


Mit kell tudni a kundalini jógáról röviden?

A kundalini jóga egyszerű jóga technikákból áll, és a mai modern ember számára tökéletesen megfelelő, életkortól, fizikai adottságtól függetlenül, bárki számára végezhető komplex rendszer. Egyszerre tudomány és művészet. Ezt a jógát a tudatosság jógájának is nevezik, a kundalini energia ébresztésével a leggyorsabb út a test, az elme és a lélek összekapcsolódására.

A kundalini jóga egy teljes rendszer, mely ötvözi

a testhelyzeteket (ászanák)

légzőgyakorlatokat (pránajáma)

testizom-zárakat (bhandák)

hangok-zengetés- énekeket (mantrák)

kéz- és ujjtartásokat (mudrák)

relaxációt és meditációt.

Mindez meghatározott sorrendű gyakorlatsor (krija) keretében, óránként változó gyakorlatsorral (több tízezer gyakorlatsor áll rendelkezésre).

„Nem az élet maga számít, hanem a bátorság, amivel megéled.”

Miben tud neked segíteni a kundalini jóga?

A test szintjén e jóga segítségével megtapasztalhatod és tágíthatod fizikai határaidat. Néhány gyakorlat kihívást fog jelenteni. Bizonyos testtartásokat jelentős ideig kitartunk, egészen addig, míg az elme meg nem adja magát és utat nem enged a belső bölcsességnek.

Az elme szintjén segíteni tud neked abban, hogy az élet ne csak „történjen” veled, hanem intuitívan, bátran és aktívan merj élni, ne csak kullogj az események után. Egy-egy gyakorlat nagyon gyorsan tudja emelni a tudatosságot, és segíteni tud abban, hogy egy egészségesebb, boldogabb, teljesebb életet élhess. Segít abban, hogy ne az elme uraljon téged: a gyakorlatok során megtanítod, hogy együtt működjön veled.

Spirituális szinten megtapasztalhatsz egy magasabb tudatosságot, a benned lévő tökéletes csend (shunya) állapotát. Ebben a csendben megpihen a test, az elme, elcsitulnak a gondolatok, lecsökken a stressz-szint és bekövetkezik a vágyott gyógyulás: fizikai tested, ideg- és hormonrendszered, immunrendszered szintjén, az energetikai és a mentális szinteken is. A kundalini jóga rendszeres gyakorlása ragyogást, erőt, harmóniát, belső békét ad.

Időpont és részletek:

Ha kedvet kaptál, első alkalommal szeptember 13-án, majd az azt követő héttől minden szerdán és csütörtökön 18:30-20:00 között várlak szeretettel a Napkelet Jógaházban.
Ez első alkalom mindenki számára ingyenes.

Október 5-én az óra elmarad!

A további részletekkel kapcsolatban itt tudsz érdeklődni: irhatnam@gmail.com

Szeretettel:

Siposné Burai Ildikó- Lakshmi Atma Kaur

 

 

 

Szólj hozzá!

Rovat: Jóga, Jóga foglalkozások

Itt sajnos nem lehet hozzászólni.