A jóga világnapja a Napkelet Jógaházban

Ünnepeld világnapján a jógát, ám gyakorold minden nap!


2018. június 17. 10:00

 

Miért is olyan fontos a  jóga, hogy a világörökség részének ismerik el?
Ünneplésre ad okot annak, aki “pusztán” egészsége megőrzéséért gyakorolja, nagy áldás annak, akinek pedig éppen a jóga adta vissza egészségét.
Hálás a mestereknek, jógiknak, szenteknek, aki a jóga erkölcsi tanításait követve az erőszakmentesség híve lett, aki számára az igazság tisztelete, a tiszta táplálkozás, az elégedettség, az önismeretre való törekvés, a Legfelsőbb iránti kutatás élete részévé vált. 
Sok ezer éves élettudomány, világlátás, tanításai örök érvényűek.
Bárki gyakorolhatja, bármilyen életkorban, vallási hovatartozástól függetlenül.
Jóga szó jelentése: összeköttetés, kapcsolat
Kapcsolat test-elme és lélek között, ember-és többi élőlénytársaimhoz, kapcsolat az univerzumhoz, kapcsolat a transzcendenshez, kapcsolat a Legfelsőbbhöz.
Egy egészséges testben élő, önmagát megismerni törekvő, elégedett, békés természetű, kiegyensúlyozott lelki -és mentális állapotú ember ajándék környezete számára is.
“Hogyan is foglalható össze, miként lehet a jóga kincseit bemutatni néhány sorban, egy órányi foglalkozásban? Természetesen lehetetlen vállalkozás, ám 25 évnyi gyakorlás és több, mint tíz évnyi oktatás után egyre inkább hiszem, hogy a jógaoktató legtöbbet akkor adhat, ha sikerül megsejtetnie, megcsillantania valamit abból az örömből, lelkesedésből, mely őt “izzásban” tartja, mely őt elvarázsolta  erre az életre, mely a jóga ösvényén tartja.” (Hild Mária – jóga oktató)
A Napkelet Jógaház programjai, szolgáltatásai –  egyedülállóan Pécsett – teljes jóga életmód bemutatására, gyakorlására, oktatására, látogatására adnak módot, lehetőséget hiteles mester és tanítványi láncolat hátterével, képzett oktatókkal.”

Program:

  • a délelőttöt gyermekjógával kezdjük Boga Mónika vezetésével ( kérjük, június 11-ig  jelezze, hány éves gyermekkel érkezik)
  • dél körül a táplálkozásról és a főzésről beszélgetünk (kóstoló is lesz)
  • délután első felében a párkapcsolatok jógájáról beszélgetünk Gyimesi László védikus asztrológussal, arról hogy, hogyan tudunk egyensúlyra találni
  • ezután Egy az Egyben jóga (ÉKA jóga) foglalkozással folytatjuk majd a napot Hild Mária oktató segítségével
  • a napot pedig egy közös indiai zenés meditációval, örömzenéléssel zárjuk ami szintén szorosan kapcsolódik a jóga egy másik ágához a bhakti jógához
A programon való részvétel ingyenes, de adományokat szívesen fogadunk hogy a jövőben is legyen lehetőség hasonló események megrendezésére.

Helyszín:

Napkelet Jógaház, Pécs
Perczel M. utca 26. 1. emelet

Várjuk sok szeretettel a kedves érdeklődőket!

 

Szólj hozzá!

Rovat: Nincs kategorizálva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.