Gyenese Andrea

Én és a gerincjóga 

Miért kezdj el jógázni és ne hagyd abba soha?

Érvek, tudományos tények és fogalmak felsorakoztatása helyett, elmesélném saját történetem.

Alsó tagozatos voltam, mikor egy iskolai vizsgálaton gerincferdülést állapított meg az iskolaorvos. Eminens tanulóként, sokat ültem otthon a könyvek mellett és egész nap az iskolapadban, a heti kötelező testnevelés órától eltekintve, alig mozogtam. Ma már tudom, hogy így nem is csoda, hogy gerincferdülésem lett. Egyetemista koromban kezdtem bele az Etka jógába, puszta kíváncsiságból és annyira megszerettem, hogy egy évig gyakoroltam. Aztán a munka világa beszippantott és megint háttérbe szorítottam a saját egészségem; nem figyeltem magamra és a betegségek szaporodtak, PCO-t diagnosztizáltak. Ezért elkezdtem fitneszteremben edzeni, majd futni és 2009-ben újra jógázni.

A Napkelet Jógaházban Kenderesi Ilonánál megismerkedtem a jóga a mindennapi életben rendszerrel.  Elvégeztem a Mandala Jógastúdió gerinc-jóga oktatói képzését. Azóta a gerincjógát rendszeresen gyakorlom, és 2015 óta oktatom. Ebben az évben jártam újra ortopédián és az orvos nem is értette, mikor a gerincferdülésemről kérdeztem, vagyis meggyógyultam.

Amikor módom és lehetőségem van a gerincjóga mellett mindenféle jóga fajtába és módszerbe belekóstolok, mert nagyon élvezem a jóga minden válfaját.

Azért merem ajánlani a jógát mindenkinek, mert nekem nagyon sokat segített: megtapasztaltam, hogy bizonyos betegségeket gyógyít és mentálisan fejleszt. Számomra a jóga egy biztos pont ebben a hirtelen és gyorsan változó világban. A jógagyakorlás egy út, ami a legrosszabb napokon is átsegít; és az érzelmeken és a száguldó elmén át eljuttat a békés, örömteli önvalómhoz.

További hírek, történetek, tapasztalatok a facebook oldalamon.

Elérhetőségem: yogandi@gmail.hu

Namaste

Andrea

2 hozzászólás

Rovat: Jóga, Oktatóink

Hozzászólások

  1. Pingback: Gerincjóga | Napkelet Jógaház – Pécs

  2. Irén

    Üdvözlöm Irén vagyok érdeklődnék hogy gerincbecsavarozással lehet e jógázni köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.