Gerincjóga

Vajon hányan mondhatják el, hogy napi feladataik végzését az ülés, állás, járás és dinamikus mozgás egyenlő arányban teszi ki, egyik sincs túlsúlyban a másik rovására, nincs egyoldalú terhelésnek kitéve? Eleget mozognak a fejlődésben lévő diákok? Ellensúlyozzák–e megfelelő sporttal az iskolapadban kötelező hosszas ülést? Vagy a számítógép előtt görnyedve töltik maradék idejüket is?

Miért jó a gerincjóga?

Miért kezdd gerincjógával a mozgást, ha (esetleg) már évek óta nem mozogsz rendszeresen?

– Mert lassan és finoman szoktatja újra mozgáshoz az attól elszokott tested

– Nem kell bonyolult ászanákat megtanulnod. Elég, ha a gerincjógában használt „könnyű” gyakorlatokkal, csavarásokkal, nyújtásokkal kezded. Megtanulod az alap gyakorlatsort és rendszeresen végzed az órákon, így nagyon sokat segíthetsz a testeden, és javíthatod a gerinced egészségét.

Oktató:

Gyenese Andrea
Elérhetősége: yogandi@gmail.hu 

Időpont:

szerda 16:30-18:00

Árak:

Egy alkalom: 1200 Ft

Bérletek: 8000 Ft /8 alkalom  – a bérlet 10 hétig érvényes

 

Hasznos tanácsok gyakorlóknak

Jóga előtt három órával már nem jó nehezen emészthető ételeket fogyasztani. Legfeljebb két órával a gyakorlás előtt némi gyümölcsöt, könnyen emészthető salátát lehet enni. Ezt követően azonban már nem tanácsos ételt fogyasztani.

Az órai viselet laza, lehetőleg világos színű és zárt gyakorlóruha. A tapasztalás oldaláról és energetikai szempontból is mezítláb érdemes gyakorolni. Ha ez valami miatt nehézséget jelent, akkor mindenképpen szükséges egy pár tiszta zokni is. Átöltözésre van lehetőség.

Alátét és takaró van a Jógaházban, de ha valaki a saját, jól megszokott takaróját szeretné, az természetesen hozhatja magával.

A zavartalan gyakorlás érdekében kérjük, hogy mindenki pár perccel előbb érkezzen, hogy még legyen ideje átöltözni. Ha valamilyen oknál fogva mégis elkésnének, kérjük, várják meg, amíg véget ér az óra eleji mantra meditáció és csak utána csatlakozzanak a többiekhez! Köszönjük!

 

1 hozzászólás

Rovat: Jóga foglalkozások

Egy hozzászólás

 1. HORVÁTH PIROSKA

  Tisztelt Kenese Andrea!
  Gerinc műtött vagyok,és a kezelő orvosom javasolta,hogy kezdjek gerinc jógára járni.Érdeklődnék,hogy lehet e folyamatában csatlakozni a csoporthoz?Még sosem voltam jóga órán…
  Amennyiben igen,szeretnék jövő szerdára feliratkozni.
  Válaszukat,segítségüket előre is nagyon köszönöm.
  Üdvözlettel, Horváth Piroska

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.