Élettengely olvasókör

“Itt az idő, hogy befejezd a kezdetet, és elkezdd a befejezést!”

480x

november 16. 18:00

Vadonatúj kísérlet a Jógaházban; élő, hangos felolvasó Kör, mely a Mandala Köz néven ismert találkozók helyébe lép.

Várjuk az Olvasótársakat ezekre a különleges együttlétekre, melyek során négy férfi tizenkét napon át tartó zarándoklatának hangulatát fogjuk tudni átélni egymás hangját hallva, beleképzelve magunkat a szereplők érzéseibe, tapasztalásába.

Rácz Géza: Élettengely című könyvét adjuk kézről-kézre a felolvasó szereplőknek, így az lesz a mi “útravalónk a teljesség felé vezető zarándoklatra.”

Az Élettengely című könyv 2013-ban jelent meg több kiadásban és több nyelven. Gyönyörű történet, minden sora bölcsesség, örök életre szóló tanítás, amolyan kézi könyve lehet minden őszinte keresőnek, aki a rejtettet, az igazat, a múlhatatlant kutatja, szomjazza.

Mester és három tanítványa kérdéseiből, a válaszokból sorról-sorra, napról-napra tapasztalja az olvasó, hogy a “kívülállás helyzetéből miként kerül a belső megérintettség állapotába.”

“Várakozással elindulni, lépésről-lépésre a kérdések és válaszok ösvényein haladva, a szeretet érzésében elmerülve, emelkedve megérkezni, rátalálni, felismerni, emlékezni…..”

Az Élettengely Olvasókör célja – a könyv szélesebb körben való megismertetésén túl – az egyes fejezetekben elhangzott bölcsességek, tanítások értelmezése, kibontása, átgondolása, mindennapi életünkbe való átemelésének lehetőségével, kísérletével.

Választhatunk szereplőt, olvashatjuk az összekötő szöveget, lehetünk minden találkozásnál ugyanaz a személy, de cserélhetőek is a szerepek. A megélés, a közvetlen, élő felolvasás hallatán bomlik ki előttünk a történet ahogy föltesszük a kérdéseket, hallgatjuk a válaszokat, a belső monológokat.

Természetesen “csak hallgatókat” is várunk nagy szeretettel és ők is “vállalhatnak szerepet” bármikor a későbbiekben, ha szeretnének.

Idézet a könyv előszavából:

“Vesd hát bele magad a nagy kalandba, a legnagyobb párbeszédbe, Ember és Ember együttgondolkodásának szikrázó adok-kapok riposztjaiba, s bocsájtsd meg, ha van, aki ebben is Isten finom játékait látja meg.”

Hallgassuk meg a szerző szavait, a könyvről, a szereplőkről.

 

Helyszín

Napkelet Jógaház, Pécs, Perczel u. 26. I.emelet, (Jógaház kapucsengő)

Időpont és részletek

A találkozások csütörtöki napokon, havonta, általában a hónap második hetében történnek majd 18:00 órai kezdéssel.

Kilencedik alkalom 2017. november 16. 18:00, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Csodálatos, tartalmas estét ígérünk, meleg teával készülünk és nagy lelkesedéssel várunk felolvasót, hallgatót.
Kérjük, akinek van Élettengely könyve, hozza magával.

A részvétel ingyenes, jó szívvel ajánlott adományt a Jógaház köszönettel elfogad.

Az események követhetők a Mandala Kör Pécs facebook csoportban is.

A Mandala Kör szervezői: Hild Mária, Radnai Imre

Élettengely olvasókör bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rovat: Mandala Kör

Itt sajnos nem lehet hozzászólni.