ÉKA jóga és Yin-yang jóga

Egy az Egyben jóga.

ÉKA a szankszkrit nyelvben EGY-et jelent.
Bárkinek ajánlott, tradicionális hatha jóga, mégis egyéni stílusban – 23 évnyi gyakorlói és 10 éves oktatói tapasztalattal -, a bhakti, a szeretet jógájának érintettségével.
Újdonság februártól: Yin típusú foglalkozások


Klasszikus hatha jóga pózok, hormonrendszer működésének harmóniáját célzó gyakorlatok, páros gyakorlatok, egyensúly gyakorlatok, látást, hallást, emésztést, koncentráló képességet javító gyakorlatok, mudrák és mantrák. Erőltetés nélkül, elfogadással gyakorlunk, testünket a mértékletes és rendszeres gyakorlással lelkünk templomává csiszoljuk. Légzőgyakorlataink lehetnek tisztító hatásúak, fűthetnek, hűsíthetnek, csökkenthetik a vérnyomást, erősíthetik, tisztíthatják az agyi ereket, hozzá segíthetnek az ösztöni energiák magasabb tudatosságú energiává emeléséhez.

A Yin jóga a taoista filozófia és a kínai gyógyászat alapjaira épül. Hosszan kitartott földközeli ászanák jellemzik.
Bárki gyakorolhatja, hiszen segédeszközként hengerpárnát használunk ahhoz, hogy komfortos legyen a póz számunkra.
Célja a bennünk lévő befogadó, tápláló minőség megtapasztalása, a meridiánokban az energia szabad áramlásának biztosítása. 
Órák végén pedig 15 perces relaxáció zárja a gyakorlást, mely finoman, lágyan vezetve, támogatva meditatív állapotba jutva teljes ellazulást, ugyanakkor mély és tiszta tudatosságot ajándékoz nekünk.

 

 

 Oktató:

Hild Mária   felsőfokú hathajóga oktató, yin jógaoktató OKJ-s rekreációs sportoktató

Időpont:

hétfőnként 16:30-18:00 yin-yang jóga
                       18:30-20:00 yin jóga
keddenként 18:30-20:00 yin-yang jóga

 Ár:

Egy alkalom: 1200 Ft

Bérletek: 8000 Ft /8 alkalom  – a bérlet 10 hétig érvényes

Hasznos tanácsok gyakorlóknak:

Jóga előtt három órával már nem jó nehezen emészthető ételeket fogyasztani. Legfeljebb két órával a gyakorlás előtt némi gyümölcsöt, könnyen emészthető salátát lehet enni. Ezt követően azonban már nem tanácsos ételt fogyasztani.

Az órai viselet laza, lehetőleg világos színű és zárt gyakorlóruha. A tapasztalás oldaláról és energetikai szempontból is mezítláb érdemes gyakorolni. Ha ez valami miatt nehézséget jelent, akkor mindenképpen szükséges egy pár tiszta zokni is. Átöltözésre van lehetőség.

Alátét és takaró van a Jógaházban, de ha valaki a saját, jól megszokott takaróját szeretné, az természetesen hozhatja magával.

A zavartalan gyakorlás érdekében kérjük, hogy mindenki pár perccel előbb érkezzen, hogy még legyen ideje átöltözni. Ha valamilyen oknál fogva mégis elkésnének, kérjük, várják meg, amíg véget ér az óra eleji mantra meditáció és csak utána csatlakozzanak a többiekhez! Köszönjük!

1 hozzászólás

Rovat: Jóga foglalkozások

Egy hozzászólás

  1. Pingback: Nyílt nap a (pár)kapcsolatok jegyében | Napkelet Jógaház – Pécs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.