ÉKA jóga

Egy az Egyben jóga,

ÉKA a szankszkrit nyelvben EGY-et jelent.
Bárkinek ajánlott, tradicionális hatha jóga, mégis egyéni stílusban – 23 évnyi gyakorlói és 10 éves oktatói tapasztalattal -, a bhakti, a szeretet jógájának érintettségével.

stretching-people

Klasszikus hatha jóga pózok, hormonrendszer működésének harmóniáját célzó gyakorlatok, páros gyakorlatok, egyensúly gyakorlatok, látást, hallást, emésztést, koncentráló képességet javító gyakorlatok, mudrák és mantrák. Erőltetés nélkül, elfogadással gyakorlunk, testünket a mértékletes és rendszeres gyakorlással lelkünk templomává csiszoljuk. Légzőgyakorlataink lehetnek tisztító hatásúak, fűthetnek, hűsíthetnek, csökkenthetik a vérnyomást, erősíthetik, tisztíthatják az agyi ereket, hozzá segíthetnek az ösztöni energiák magasabb tudatosságú energiává emeléséhez.
Minden foglalkozás elején ráhangolódásként pár soros bölcsesség, tanmese, vers, idézet segíti a figyelmet az Önvaló felé forduláshoz. Órák végén pedig 15 perces relaxáció zárja a gyakorlást, mely finoman, lágyan vezetve, támogatva meditatív állapotba jutva teljes ellazulást, ugyanakkor mély és tiszta tudatosságot ajándékoz nekünk.

 

trikonaszana

 Oktató:

Hild Mária   felsőfokú hathajóga oktató, OKJ-s rekreációs sportoktató

Időpont:

hétfőnként 16:30-18:00 és 18:30-20:00
keddenként 18:30-20:00

 Ár:

Egy alkalom: 1200 Ft

Bérletek: 8000 Ft /8 alkalom  – a bérlet 10 hétig érvényes

Hasznos tanácsok gyakorlóknak:

Jóga előtt három órával már nem jó nehezen emészthető ételeket fogyasztani. Legfeljebb két órával a gyakorlás előtt némi gyümölcsöt, könnyen emészthető salátát lehet enni. Ezt követően azonban már nem tanácsos ételt fogyasztani.

Az órai viselet laza, lehetőleg világos színű és zárt gyakorlóruha. A tapasztalás oldaláról és energetikai szempontból is mezítláb érdemes gyakorolni. Ha ez valami miatt nehézséget jelent, akkor mindenképpen szükséges egy pár tiszta zokni is. Átöltözésre van lehetőség.

Alátét és takaró van a Jógaházban, de ha valaki a saját, jól megszokott takaróját szeretné, az természetesen hozhatja magával.

A zavartalan gyakorlás érdekében kérjük, hogy mindenki pár perccel előbb érkezzen, hogy még legyen ideje átöltözni. Ha valamilyen oknál fogva mégis elkésnének, kérjük, várják meg, amíg véget ér az óra eleji mantra meditáció és csak utána csatlakozzanak a többiekhez! Köszönjük!

Szólj hozzá!

Rovat: Jóga foglalkozások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.