50. Mandala Kör

Holisztikus módon, nagyobb empátiával, lelkibb módon kellene közeledni a teremtett világhoz, s benne minden lényhez.
A személyes mottó pedig az
egyszerű élet – magasrendű gondolkodás lehet, mert a komfort fokozódása nem feltétlenül jelent szellemi haladást.” (Kagylókürt 37.)

március  29. 18:00

Találkozónkon ezúttal a fenti gondolatok gyakorlati megvalósításáról hallhatunk, miként élhető meg az egyszerű körülmények közötti, természethez igazodó – és magasszintű, elmélkedő, önmagán túlmutató – ÉLET elégedettségben, boldogságban.

Néhány kiemelt gondolat témánkkal kapcsolatban, melyekről meghívott vendégeinktől személyes tapasztalataik alapján hiteles válaszokat kaphatunk:

“Az élelmezés alapvető titkát adja meg az a két ősi igazság, hogy az ember azzá lesz, amit eszik, s hogy kenyerét arca verejtékével teremti meg. „Arcod verejtékével keresd kenyered!” – ez azt jelenti, hogy a szervezet anyagcseréje nélkülözhetetlenül igényli az intenzív testmozgást, fizikumunk állandó tevékenységét. Intenzív testmozgás nélkül a legegészségesebb élelmezési forma mellett is hiányos marad az emberi testben az anyagcserefolyamat.” (Kagylókürt 36.)

 

Szellemi környezetvédelem?……....lássuk csak mit olvashatunk róla a 45. Kagylókürtben:

Kopp Mária és Skrabski Árpád a „Magyar lelkiállapot” című könyvében (1992) azt állítják, hogy a neurózis és a depressziós tünetegyüttes hátterében a negatív lelki beállítottság, így a negatív gondolatok és az ellenségesség áll. Így a sokak által hangoztatott „legyőzzük a természetet!” jelszó akkor lenne csak ésszerűnek mondható, ha két egymástól függetleníthető természetet tételezhetnénk fel: egyet magunkban, és egyet – a legyőzendőt – rajtunk kívül. Azonban az a helyzet, hogy nincs két természet. Ugyanaz munkál bennünk mikrokozmosz szinten, ami körülöttünk makrokozmosz szinten. És ha ez utóbbit leigázzuk, magunkat pusztítjuk ki végérvényesen.
Ezzel szemben a szellemi környezetvédelem alapja a rend a lélekben, amely rendet és épülést eredményez a környezetünkben is. Ezért rendkívül fontos lenne, hogy harmonikus lelkületű generációk növekedjenek fel, akik biztosítják a harmonikus környezet kialakítását a Földön.

“Micimackó mindig boldog! Hogy csinálja ezt? “Csekélyértelmű” lévén bölcsként gondolkodik? Igen. Egyszerűen arról van szó, hogy mindenben megtalálja a pozitívat. Képes elfogadni, hogy a dolgok olyanok, amilyenek. Nem megváltoztatni akarja őket, nem akarja az egész világot saját életéhez igazítani, csupán harmóniában kíván élni a Nagy Erdővel, s annak minden lakójával.” (Kagylókürt 9.)

Meghívott vendégeink:
Rácz Géza, a Kagylókürt folyóirat főszerkesztője, aki Ludastón, tanyavilágban él és Paulics Péter, aki a göcseji erdőségben jurtában él családjával.

Ajánlott írások a témában:

Szent egyszerűség – a bölcsek életstílusa

Életreszóló egészség

Micimackó, a pozitív életszemlélet

Ki mondta, hogy az életnek értelme van? 

A mechanikus világszemlélet halála

Élelmiszer az élet szere

A városlakók életminősége

A pécsi Mandala kör facebook csoportjában is lehet eszmét cserélni a témával kapcsolatban.

A részvétel ingyenes, kérlek, adományaiddal támogasd a Mandala kör működését!
A nemes adományokat előre is köszönjük!

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Szólj hozzá!

Rovat: Mandala Kör

Itt sajnos nem lehet hozzászólni.