45. Mandala Kör

“Ahogy a tenger ír a fövenyre: írja-törli, írja-törli mindig ugyanazt – sosem ugyanúgy”  (Fodor Ákos)

szeptember 28. 18:00

Folytatódnak a műhelybeszélgetések a Lényegről, a Változatlanról….ebben a félévben az Idő-től, az Órarendtől szeretnénk eljutni a Rend-en át rendSzerbe formálódva, a Csend-be elmerülve a Zeng-ig, ahol a Csend dallá válik.

Négy alkalom, melynek első találkozóján az időről fogunk beszélgetni. Kinek mit jelent, megjelennek-e “időnként” újra hasonló történések életünkben, vannak-e “időtlen”, amolyan örök pillanataink? Időszerűvé válik olykor, melyről néhány éve még azt gondoltuk, hogy idejétmúlt? Vajon, ha a mindennapjainkat órarendbe, napirendbe rendezzük, több esélyünk van-e arra, hogy életünket mederben tartva biztosabban haladjunk a Rend felé?

Meghívott vendégünk: Rácz Géza, a Kagylókürt folyóirat főszerkesztője.

Ajánlott írások kicsit más szemszögből, melyekkel már ki is tekinthetünk az órarend határain és időszerűségén túlra:
Anyag, tér, idő – A világmindenség lényege
Az idő problematikája az indiai filozófiában

“Az időhöz szorosan kapcsolódó fogalmak a kezdet és vég, a keletkezés elmúlás, élet és halál, amelyek azonban csak anyagi vonások, a materiális, illetve mentális szféra jellemzői. Az időnek kétség kívül van pusztító, romboló, mindent eltörlő hatása, ami hagyományos eszközökkel legyőzhetetlen, bár a lélek örökkévalósága fölötte áll az anyagi idő múlásának.
Ami örökkévaló, annak nincsen kezdete, sem vége, nem ismer sem születést sem halált. Örök az Isten, a Legfelsőbb Lélek, de ugyanúgy örök az egyéni lélek is. Természetükre nézve egyformák, lelkiek, személyükben azonban különböznek.”

A pécsi Mandala kör facebook csoportjában is lehet eszmét cserélni a témával kapcsolatban.

A részvétel ingyenes, kérlek, adományaiddal támogasd a Mandala kör működését!
A nemes adományokat előre is köszönjük!

 

 

Szólj hozzá!

Rovat: Mandala Kör

Itt sajnos nem lehet hozzászólni.