48. Mandala Kör

 “Világnézeti rendszerek váltják egymást, de egyre érezhetőbb a maradandó bölcsesség iránti igény.” (Kagylókürt 56.)

 

január  25. 18:00

 

Ebben a félévben is a Kagylókürt folyóirat Paradigma c. cikkének alapvetései alapján haladnak alkalmaink, mely a modern tudományos kutatások élvonalától, illetve a művész megvalósításától, mint vetületektől indul, és a metafizikai létszemléletbe való elmélyülésbe tart.

“A földrajzi és a technikai felfedezések után eljutottunk a metafizikai felismerések küszöbére. Úgy tűnik, külső korlátainkat elértük, ezért fölmerül belső világunk feltérképezésének igénye. Világnézeti rendszerek váltják egymást, de egyre érezhetőbb a maradandó bölcsesség iránti igény. A történelmi, külső igazsághoz társul egy mitikus belső igazság, aminek foglalata a jó ész és jó szív szövetsége. Ennek jegyében szükségszerű, hogy tisztábban lássunk, jobban értsünk, és helyesebben cselekedjünk.” Kagylókürt 56. paradigma

 

A kerekasztalnál a paradigmaváltás kapcsán az ökologikus művelés egy megvalósítási módja lesz a téma (az újrahasznosítás – premier energiák felhasználása, érzelmi rendezés, együttérzés, szellemi harmónia tükrében), melyet Nádor Judit képzőművész, antropológus vázol fel nekünk tapasztalatai alapján. A beszélgetésben Rácz Géza főszerkesztő úr is velünk tart. 

A pécsi Mandala kör facebook csoportjában is lehet eszmét cserélni a témával kapcsolatban.

A részvétel ingyenes, kérlek, adományaiddal támogasd a Mandala kör működését!
A nemes adományokat előre is köszönjük!

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Szólj hozzá!

Rovat: Mandala Kör

Itt sajnos nem lehet hozzászólni.